Monday, January 18, 2016

kerja oh kerja

Pernah tak korang bangun pagi korg rasa mcm malas nak g kerja yang keterlaluan...tp ko terpaksa juga pergi sebab da tangungjawabkan...end up..masuk opis ko lemau mcm biskut masuk angin..muka toya...hahahahaha

mungkin aku da terlalu bosan dengan kerja yang da buat skrg...rasa nak tukar atau cari benda lain plak...tp sehingga hari ini setelah 4 tahun mencuba...tak mendatangkan hasil...masih diposisi sama cuma lokasi berubah...

aku akan amik alih post akak yang nak pencen tak lama lagi...title mmg la seronok...tp die punya kerja...baru 0.05% aku paham...nak study mcm malas plak da tua2 ni...tp i have to...so skrg ni all the meting da kena start masuk n kenal semua org...akan tetapi...aku ni sejenis sipot sedot...pemalu..perlu disedut dulu untuk dirasai kemesraan...hahahahahaha..kelas kan...hahahahahah

bab enjoy environment kerja mmg aku A...sebab...aku kuar cerah...balik pon cerah skrg...tp..bab nak wat kerja...ko rasa??aku mmg tak la nak rajin...btw...aku tepk nak wat hobi baru la...yer aku tau...takda sapa pon baca blog ni...biarlah aku nak berangan sndr...sebab dengan blog ni aku tulis jer apa yang lalu kat kepala skrg tanpa rasa bersalah...hahahahahah...btw aku rasa nak wat video kat youtube la...hahahahhaha..ada ke viewers...hahahahahah...k la...aku rasa mcm ngantok setelah diasak dengan KPI / SKT yang aku sndr masih blur...hahahahaha

k BYE!!!

LOVE to be PEACE....

Wednesday, December 30, 2015

2015 will end soon....

Alhamdulillah...hari ni last day untuk tahun 2015...banyak benda berlaku untuk tahun 2015...ada baik..ada buruk...ada sedih..ada happy...ada segala-galanya...

happy news 2015..

AKU DAH MASUK 3 SERIES!!!!!

application for moving to Kuantan has been APPROVED!!!!so skarg aku da kije kat Kuantan yang tercinta...of course la...MAK the most person yang paling happy...

Kahwin...yup...i already married on 28th Nov 2015...tp for this time being...PJJ dulu la...she need to work at JB selagi tak dpt kija Kuantan..

sepanjang tahun 2015...aku sedar aku terlalu banyak meroyan...emosi aku mmg susah nak stabil...puncanya diri aku sendiri...entahlah bila kita sendiri tak paham diri kita atau terlalu memendam rasa end up benda tu dtg sergah kita balik...dan aku mmg mengaku aku muda melatah...

terlalu banyak sngt benda buruk nk share untuk tahun 2015...tp aku rasa tak nak share la...sebab aku malas nak ingat...bak kata omputih...MOVE ON!!! hahahahah

btw...25.12.2015...aku exciden...hurmmm..masa tu aku kat JB...dan agak teruk jugak tu...i feel so bad...aku drive kereta wife..dia baru beli kete tu dalam 3 tahun mcm tu..suddenly...bila aku pegang exciden..org langgar belakang kat trafik light...dan keta tu da masuk bengkel pon skrg...syukur alhamdulillah...both of us selamat...kereta jer nazak...

apa lagi untuk korg ek...hurmmm...tahun 2016 aku tak nak set apa2 dah...biarkan jer apa yang berlaku aku nk hadap jer...so skrg masa untuk korg enjoy dengan gambar2 yang aku suka untuk tahun 2015...



Of course la...walaupon gambar lama...kau sentiasa RATU dihati ku...


teammate 


Best Friend for ever!!!!


tidokan ultraman kekenyangan...


pic kawen..


family


kawan lama tak jupa...hahahahaha

semoga tahun 2016 memberikan sinar yang terbaik untuk kita semua....insyAllah...HAPPY NEW YEAR kengkawan

LOVE to be PEACE....

Friday, May 29, 2015

Wake Up SHAHIR!!!!!


Entahlah rasa macm lately ni aku sedikit leka dengan apa yang aku da fokus sebelum ni...aku rasa aku mcm dan jauh sesat kat simpang jalan ni...i have to u turn back n get me on track...i can do this...i need to start some thing on my PHD proposal..title mcm da ada....so skrg kita cari pengisian dia...work hard shahir if u want that!!!!

malas mula menghantui diri...masalah mula mencengkam diri...tekanan mula menekan diri...u have to face it shahir!!!!!



LOVE to be PEACE....

Monday, April 20, 2015

Di Saat Ko Kebulur Nak Makan Nasi Ayam Kusus

Semalam aku baru balik dari outstation...gila sungguh bulan ni..xda break lansung weekend...sampai umah jam 3.00ptg...aku da siap solat aku baring...then aku terlelap...smpi la koi 8mlm...gegas bangun solat maghrib...then aku ngantok balik...tp perot aku lapar gila...so aku terbayang dan teridamkannak makan la nasi ayam kukus mak cik bawah pokok sebelah banglo tu...aku gagahkan diri juga....bangun demi perot aku ni...sampai aku kecewa...mak cik tutup kedai...mmg frust gila umpama ibu mengandung yang tak dapat makanan dia...so aku pon pusing la...dengan harapan adda la nasi kukus yang aku idamkan....smpi jer satu kawasan tu...ada la og jual...aku hepi sket jer...then singgah la beli jugak...da beli ayam plak tak leh pilih...selalu tu mak cik tu bg aku pilihan...dan aku akan pilih peha...hhohohoho...tp malam td aku dpt part dada dan aku xsuka sungguh!!!nasi dia plak mak ai xda dalam bekas main cedok macam nasi biasa tak feel nasi kukus la...balik tu aku singgah 7E then aku nmpk kedai satu lagi jual nasi ayam kukus..dan seperti yang aku harapkan...huhuhuhhu...aku tak beli...aku balik hadap nasi yang aku da beli...tak sedap!!!!!itu jer...aku kecewa...tp perot aku happy!!!so aku tido balik...pagi ni aku bangun awal dan happy sket!!!


selamat menjamu selera korang!!!



LOVE to be PEACE....

Wednesday, April 15, 2015

Fast & Furious 7


Semalam g la tgk cite ni....sebab ramai sngt suggest gi tgk...for those yang lama da kenal aku mesti tau...aku mmg tak suka cite action...seram...ganas2 bagai...pastu kelajuan...aku lebih kepada cite drama...tp diaorg mmg suruh aku g...dan bila aku g tgk...and yes bila aku g tgk...mmg aku akui...cite ni best dan SEDIH!!!!!part blakang tu really menyentuh hati...NAGIS jugak!!!hohohohohohoh..aku suka lagu ni skrg...asyik replay banyk kali,....hohohohohoh..




Korang cuba pejam mata then dgr lagu ni...ouch...

g la menonton bagi yang belum g tgk lagi...anda pasti akan terkesan... :-(



LOVE to be PEACE....